Veelgestelde Vragen

Waar kan ik Cheestrings kopen?

Cheestrings zijn in bijna alle supermarkten verkrijgbaar. Als je ons via het contactformulier je postcode stuurt, kijken wij graag voor je na in welke winkel bij jou in de buurt onze producten verkrijgbaar zijn.

In welke landen is Cheestrings verkrijgbaar?

In het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Frankrijk (daar verkrijgbaar als “Ficello”).

Zijn Cheestrings gemaakt van industriekaas?

Cheestrings zijn niet gemaakt van industriekaas. Ze behoren tot de zogenaamde Pasta-Filata-kaas. Mozzarella en stevige Mozzarella zijn hiervan subcategorieën.

Kan ik Cheestrings invriezen?

Wij raden het invriezen van Cheestrings af, omdat dit de smaak en het schilgedrag enigszins kan veranderen.

Zijn Cheestrings geschikt voor vegetariërs?

Wij gebruiken geen dierlijk stremsel in de productie, daarom zijn Cheestrings perfect geschikt voor vegetariërs.

Bevatten Cheestrings lactose?

Ja, helaas kan lactose niet worden vermeden in een kaasproduct op basis van melk.

Bevatten Cheestrings gluten?

Het goede nieuws voor iedereen die lijdt aan glutenintolerantie (coeliakie): Al onze Cheestrings-producten zijn glutenvrij en worden geproduceerd in een glutenvrije fabriek. Het risico op het per ongeluk toevoegen van glutenhoudende additieven is daarom uiterst onwaarschijnlijk.

Cheestrings (Original) bevatten 25% van de aanbevolen dagelijkse calciumdosering van 800mg volgens de Europese richtlijn ADH. Betekent dit dat een portie Cheestrings 200mg calcium bevat, of wat betekent ADH precies?

De ADH (= Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid, wat vertaald wordt als “Indicatie van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid”, [AET]heeft betrekking op het vitamine- en mineralengehalte van een product en verschilt per leeftijdsgroep. Om verwarring op de verpakking te voorkomen, gebruiken fabrikanten meestal de ADH als standaardindicatie. De aanbevolen dagelijkse dosis calcium voor kinderen is hier te vinden:

4-6 jaar: 450mg

7-10 jaar: 550mg

11-18 jaar (meisjes): 800mg

11-18 jaar (jongens): 1000mg

Een portie Cheestrings bevat 143mg calcium en dekt daarmee ongeveer ¼ (25%) van de dagelijkse calciumbehoefte van een kind tussen 7 en 10 jaar.

Hoeveel zout en natrium zitten er in een portie Cheestrings?

De natriumwaarde van een Cheestring is 0,7g (zout: 1,8g) per 100g. Een portie van 20g heeft een natriumwaarde van 0,1g (zout: 0,4g). Een Cheestring dekt 10% van de dagelijkse zoutbehoefte* van een kind van 5 tot 10 jaar. * volgens GDA (Guideline Daily Amount = Europese richtlijn voor de dagelijkse inname van energie, vet, verzadigd vet, suiker en natrium (of zout) voor kinderen).

Mag ik Cheestrings eten als ik zwanger ben?

Ja. De melk waarvan Cheestrings worden gemaakt is gepasteuriseerd en dus veilig.

This site is registered on wpml.org as a development site.