Veelgestelde Vragen

Cheestrings zijn in bijna alle supermarkten verkrijgbaar. Als je ons via het contactformulier je postcode stuurt, kijken wij graag voor je na in welke winkel bij jou in de buurt onze producten verkrijgbaar zijn.

In het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Frankrijk (daar verkrijgbaar als “Ficello”).

Cheestrings zijn niet gemaakt van industriekaas. Ze behoren tot de zogenaamde Pasta-Filata-kaas. Mozzarella en stevige Mozzarella zijn hiervan subcategorieën.

Wij raden het invriezen van Cheestrings af, omdat dit de smaak en het schilgedrag enigszins kan veranderen.

Wij gebruiken geen dierlijk stremsel in de productie, daarom zijn Cheestrings perfect geschikt voor vegetariërs.

Ja, helaas kan lactose niet worden vermeden in een kaasproduct op basis van melk.

Het goede nieuws voor iedereen die lijdt aan glutenintolerantie (coeliakie): Al onze Cheestrings-producten zijn glutenvrij en worden geproduceerd in een glutenvrije fabriek. Het risico op het per ongeluk toevoegen van glutenhoudende additieven is daarom uiterst onwaarschijnlijk.

De ADH (= Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid, wat vertaald wordt als “Indicatie van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid”, [AET]heeft betrekking op het vitamine- en mineralengehalte van een product en verschilt per leeftijdsgroep. Om verwarring op de verpakking te voorkomen, gebruiken fabrikanten meestal de ADH als standaardindicatie. De aanbevolen dagelijkse dosis calcium voor kinderen is hier te vinden:

4-6 jaar: 450mg

7-10 jaar: 550mg

11-18 jaar (meisjes): 800mg

11-18 jaar (jongens): 1000mg

Een portie Cheestrings bevat 143mg calcium en dekt daarmee ongeveer ¼ (25%) van de dagelijkse calciumbehoefte van een kind tussen 7 en 10 jaar.

De natriumwaarde van een Cheestring is 0,7g (zout: 1,8g) per 100g. Een portie van 20g heeft een natriumwaarde van 0,1g (zout: 0,4g). Een Cheestring dekt 10% van de dagelijkse zoutbehoefte* van een kind van 5 tot 10 jaar. * volgens GDA (Guideline Daily Amount = Europese richtlijn voor de dagelijkse inname van energie, vet, verzadigd vet, suiker en natrium (of zout) voor kinderen).

Ja. De melk waarvan Cheestrings worden gemaakt is gepasteuriseerd en dus veilig.

This site is registered on wpml.org as a development site.